SortimentInspirationDigital plattsättareGör-det-självNyheterArkitekt & Beställare 
  
Kakel & Klinker

Klinker på golv

Mosaik

Foga

Fästa i kakel

Rengöring & Fläckborttagning

Foga

 

Fogen gör skillnad!

 

Tänk på att färgen på fogen är som färgen på plattan – välj det du tycker är snyggast.

Önskar du vägledning följer här några tips: en mörk fog på ljust kakel blir, liksom en ljus fog på ett mörkt kakel, en kontrast. Effekten framhäver plattornas form och storlek. Till exempel ger en antracitfog en snygg kontrast till vitt kakel – dessutom är en mörk fog lätt att hålla ren.

Numera finns fog i fler färger än nyanser av grått. Välj färgad fogmassa - eller blanda själv med färgpigment. Ett vitt kakel kan få ett riktigt lyft med färgad fog – kanske bara på ena väggen?

Till glas- eller kristallmosaik är glitter i fogen riktigt häftigt. Finns att köpa i vanliga hobbybutiker. Önskar du ett lugnare intryck råder jag dig däremot att välja samma färg på fogen som på plattan. Likaså om plattan är melerad eller mönstrad. Till vita väggplattor är ljusgrå fog att föredra då den är mer tålig mot smuts. Vit fog är snyggt men lite opraktiskt.

Vill du ändå ha det så rekommenderar jag att impregnera den.

Idag önskar många en minimal fog. Det kan vara lite klurigt att få till snyggt eftersom keramiska plattor inte alltid är exakt lika stora. Det krävs planering, nogrannhet och tålamod när du inte har några marginaler att justera med. Ett tips är att välja en platta med rectificerade (sågade) exakta kanter, så är det enklare att sätta plattorna nära och exakt. Och smala fogar är absolut enklare att hålla rena!

När det är dags för rengöring, använd Kakel & Fogrent. Det är en högeffektiv rengöring av professionell kvalitet för kakel/klinker, fogar och alla hårda ytor som badkar, duschar, sanitetsporslin och rostfritt stål.